<figure class="image"> </figure><p style="text-align:center;"><br>Wondering <i><strong>what to eat in Italy</strong></i>?</p><p style="text-align:center;">Jag fick frågan om jag inte kunde tipsa om lite italiensk mat som man inte får missa när man är i Italien. Självklart kan jag det. En av många anledningar till varför jag fullkomligt älskar Italien är framförallt för maten. Enligt min mening finns det få länder som är så duktiga på att låta råvaran tala för sig. Här är maten tillräckligt smakrik att det inte behövs speciellt mycket kryddor eller liknande. </p><p style="text-align:center;"><i><strong>Här har ni några av min absoluta favoriträtter i Italien</strong></i></p><ul><li><i><strong>Soute Di Vongole - </strong></i>det är sån lyx att enbart kunna beställa vongole musslor. Den här rätten är ett måste om du precis som jag älskar vongole.</li><li><i><strong>Carpaccio Di Gambero Rosso -</strong></i><strong> </strong>kanske vågat för dig som inte gillar fisk. Här får du in rå scampi som är skivad tunt som en carpaccio. Med lite olja och salt på smälter det i munnen. Himmelskt gott!</li><li><i><strong>Alici Marinate </strong>- </i>jag älskar den här lilla rätten med små alici filer. Det är en perfekt aförrätt och den salta vinägersmaken smakar extra bra just i sommarvärmen. </li><li><i><strong>Cicoria Ripassata alla Romana</strong>- </i>grönsakerna i Italien är sanslösa. Dom smakar mycket mer än någon annan stans. En rätt som vi alltid tar in här är just chicory. Denna grönsak har en speciell och lite bitter smak som jag avgudar. Dessutom är den galet nyttig. Lite citron på är ett måste.</li><li><i><strong>Baccala</strong> - </i>kring medelhavet finns en tradition att tillaga torkad fisk och det är en sann delikatess. Fisken läggs i blöt i 12 timmar. På grund av att den är saltad får den en fin fast textur. Jag älskar när den serveras friterad. GALET gott!</li><li><i><strong>Fioro Di Zucca Fritti</strong> - </i>och när vi är inne på friterat måste jag tipsa om friterad zucchiniblomma. Det kanske kan kännas främmande att sätta tänderna i en blomma men jag lovar att när du doppar den i frityrsmet och friterar tills krispig, så blir det helt otroligt gott. Viktigaste av allt är att man har alici i för att tillföra den där sältan. Jag lovar er. Det här är en riktig smaksensation. </li><li><i><strong>Panzanella</strong></i> - italiensk fattigmanskost när den är som bäst.<strong> </strong>Den här rätten är som bruschetta fast bättre. Här blötläggs bröd och toppas med hackad tomat olja och lök. Ibland även med mozzarella. Ljuvligt gott och saftigt. </li><li><i><strong>Broccoletti alla Napoletana</strong></i> - det kanske låter knäpp men den här grönsaken är typ det godaste jag vet. <i><strong>Broccoletti</strong></i>, även kallad Friarielli är en kålväxt från Italien. Den har toner av broccoli och kapris med balanserad sälta och syra. Den gör sig bäst när den är stekt med olja och massa massa vitlök. </li><li><i><strong>Mozzarella</strong></i> - klyschigt men om det är någonstans i Italien som du ska äta mozzarella så är det här kring medelhavet där den görs färsk varje morgon. När du äter den i Italien är det som om du på riktigt smakar mozzarella för första gången. </li><li><i><strong>Paccheri Al Sugo Di Pesce</strong> - s</i>jälvklart måste jag tipsa om pasta när du är i Italien. Det finns ju inget bättre. Om du vill testa något annat än den klassiska vongole pastan så rekommenderar jag dig att ta in <strong>Paccheri al sugo di pesce. </strong>En pasta med fisk och skaldjur. Helt otroligt gott.</li><li><i><strong>Scaloppine Al Limone </strong></i>- är du inte mycket för fisk och skaldjur är den här rätten ett måste. En fräsch och lätt kötträtt med smak av citron. Ibland serveras det med kyckling men du ta med kalvkött om du vill ha den bäst. </li><li><i><strong>Spaghetti Cacio E Pepe - </strong></i>om jag hade varit tvungen att välja en rätt att äta i resten av mitt liv så hade jag valt just spaghetti cacio e pepe. Det finns ingen godare pasta. Pasta med ost och peppar. Simple as that.</li></ul><p style="text-align:center;">Sist men inte minst måste man ALLID dricka <strong>Spremuta D'Arancia</strong> och äta <strong>Angor</strong>a. Färskpressad apelsinjuice och vattenmelon när den är som bäst.<i><strong> </strong></i></p><p style="text-align:center;"><i>Är ni sugna på att se några av mina favoritrestauranger i Rom så finns dom sparade under highlights på min Instagram. Ni hittar den </i><a target="_blank" rel="noopener noreferrer" href="https://www.instagram.com/whylessisnotmore/"><i>HÄR</i></a><i>. </i></p><p style="text-align:center;"> </p>